Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Bakelse Bossen

Bakelse Bossen

Wandeling van 4,5 km
Export: gpx
Foto’s en clickable map: onder de tekst

Bakelse BossenVanuit de Helmondse wijk Rijpelberg loop je zo de Bakelse Bossen in, of Bakelsbosch, zoals het gebied officieel heet, ingeklemd tussen deze wijk en de wijk Dierdonk. Hier ligt een hele mooie mountainbike-route van 9 kilometer die ik al regelmatig fietste; vandaag verken ik het gebied eens te voet. Een kleine wandeling van circa 4,5 kilometer, ik vond hem hier.

Ik loop vandaag door een 115 hectare groot naaldhoutgebied. Je vindt hier vooral de grove den, maar ook andere naaldhoutsoorten en de Amerikaanse eik. Daarnaast kom je kleine stuifzandgebieden tegen met heide en jeneverbesstruwelen. Het voormalige gemeentebos (nu eigendom van Brabant Water) ligt in een gebied dat tot in de jaren 60 van de vorige eeuw bij de gemeente Bakel en Milheeze hoorde. In de jaren 90 was ik hier ook veel te vinden, met vriendjes (hutten bouwen!) of met de scouting (levend Stratego!).

Ik parkeer de auto aan het Gooisehof en loop zo de natuur in – dat moet toch heerlijk zijn, als je hier woont. Voordat ik echt door het bos loop, wandel ik over een open vlakte waar veel kinderen uit de wijk spelen. Meteen daarna is er een stuifzandgebied waar wat middelbare scholieren zitten en een gezin geniet van een picknick. Zeker een plek om nog eens met mijn eigen gezin terug te bezoeken!

Vervolgens maak ik een mooie wandeling door het bos, over afwisselend brede lanen en smalle paadjes. In het bos komen veel vogels voor, als ik een klein stukje over de mountainbikeroute loop hoor ik een specht tegen een bast kloppen. Verder zie ik vandaag verschillende eekhoorns.

Hieronder tien foto’s en een plattegrond van de route. Download de gpx-file hierboven om de route in te laden op je smartphone, smartwatch, wandelnavigatie of in een van de vele sites die hiervoor bedoeld zijn. Zelf gebruik ik de app Topo GPS op mijn iPhone.

Foto’s alleen gebruiken na toestemming en altijd met vermelding van de fotograaf; Perry Vermeulen. Wil je een exemplaar bemachtigen, neem contact met me op. Ik heb alle beelden in het formaat 4032×3024.

Advertentie

Een gedachte over “Bakelse Bossen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: